dům

Dům je řadový dvoupodlažní objekt na obdélném půdorysu se sedlovou střechou s hřebenem souběžným s náměstím. Uliční průčelí je trojosé, okna jsou trojdílná, novodobá. Ve třetí ose zleva jsou umístěna vjezdová vrata do průjezdu. Vjezdový otvor má rovné nadpraží, vrata jsou segmentově zakončená. Vrata dvoukřídlá, kombinované konstrukce (svlaková nosná část s lícovými kazetami). Ve středních kazetách motiv trubek (dům byl poštou), menší kazety kolem (vždy čtyři na každém křídle) nesou motiv rozety. Klapačka je ornámentálně zdobená. Průčelí členěno pouze předstupujícím soklem a korunní římsou, pod níž je obloučkový vlys. Po stranách patra jsou zčásti dochovány lizény. Sedlová střecha prolomena třemi drobnějšími sedlovými vikýři, střešní krytina je plech s červeným nátěrem (oplechovány jsou i vikýře včetně bočních stran. Na dvorním průčelí je prosklená pavlač. Průjezd je sklenut segmentovou klenbou s vpadlým zrcadlem. Dlažba je špalíková. Místnosti v přízemí jsou taktéž zaklenuty plochými segmentovými klenbami s vpadlými zrcadly. Schodiště zaklenuto plochými plackovými klenbami do pasů. Patro je plochostropé. Podkroví je zčásti obytné. Krov je dvouúrovňový, hambalkové soustavy, ve spodní úrovni se třemi stojatými stolicemi. V domě je dochována většina historických dveří. Sklepy jsou dvoúrovňové, spodní úroveň je vytesaná ve skále, sklep horní úrovně je zděný z kamene s cihelnou segmentovou klenbou. Ve dvoře se nachází stodola obdélného půdorysu se sedlovou střechou. Stodola je dvouprostorová, zděná ze smíšeného zdiva. Krov je hambalkové soustavy se dvěma stojatými stolicemi. Ve střešní rovině do dvora je jeden sedlový vikýř a čtyři volská oka.