dům

Patrový dům obdélného půdorysu, delší (jižní) stranou orientován k místní průjezdní komunikaci. Asymetrická sedlová střecha je kryta eternitovými šablonami. Přízemí je roubené, pouze západní pří-zemní stěna je zděná. Konstrukce hrázděného patra je ze tří stran (tj. severní, východní a jižní) nesena podstávkou. Hlavní jižní průčelí je pětiosé, prostření osa je širší se vstupem a oknem. Štítová (západní a východní) průčelí jsou tříosá, se třemi poli podstávek. Okna jsou špaletová, šestitabulková s větracím okénkem. Celá dřevěná část domu je překryta břidlicovými či eternitovými šablonami, a to včetně podstávek. Východní štít má břidlicový obklad s ornamentálními motivy, podobně je pojednáno i patro hlavního průčelí. Objekt má trojdílnou dispozici. Síň se žulovou a keramickou dlažbou má omítaný strop se dvěma stropními trámy. Ze síně vedou vstupy do dalších prostor v přízemí. Hlavní světnice ve východní části objektu má dřevěnou podlahu, strop se třemi stropními trámy a s jednoduchým neprofilovaným záklopem. Zajímavé jsou posuvné okenice. Světnice v západní části přízemí nemá pohledově uplatněny stropní trámy. Zadní roubená stěna je postavena z nehraněných trámů značného průměru. Podstávka v této části je prostá, neprofilovaná. Hrázděné patro má shodnou dispozici s přízemím. krov je hambalkový, s jednoduchou stojatou stolicí se středovou vaznicí, zavětrovanou ondřejskými kříži.