dům

Fasádu člení vysoký pilastrový řád v toskánském řádu. Nízká valbová střecha dává domu podobu antikizujících neopalladiánských forem. Dům má tři pohledová průčelí. Čtvrtým (severozápadním) přiléhá k vedlejšímu domu. Za hlavní průčelí lze označit průčelí vstupní (jihozápadní), stejnou důležitost má ovšem i průčelí protilehlé, obrácené do lázeňského centra. Dům má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. 1. PP ovšem díky svažitosti terénu na severovýchodní straně vybíhá plně nad úroveň terénu a funguje zde jako přízemí. Předmětná stavba má lehce lichoběžníkový půdorys a její podélná osa probíhá ve směru severozápad – jihovýchod. Maximální délka stavby dosahuje asi 19,5 m. Šíře objektu je přibližně 14 m.