dům

Obdélná roubená stavba se sedlovou střechou krytou šindelem a štítem orientovaným k S. Objekt se nachází poněkud stranou ve východní dolní části Zvědavé uličky. Byl vybudován po požáru města v roce 1788. Východní průčelí je pětiosé. Střední osu tvoří vstup s jednoduchým dřevěným portálem. Boční osy tvoří čtyři dvojitá čtyřdílná okna v profilovaných dřevěných šambránách. Severní štítové průčelí je tříosé, tvořené třemi dvojitými čtyřdílnými okny v profilovaných dřevěných šambránách. Lomenice je horizontálně dělená ozdobnými lištami do třech polí. Dolní pole je ve střední části bedněno svisle a po stranách klasovitě. Střední pole se dvěma čtyřdílnými okénky je ve střední části bedněno svisle a po stranách klasovitě. Horní pole je bedněno klasovitě. Na Z straně se nachází patrový zděný v patře roubený moderní přístavek s kuchyní. Přístavba přesahuje hřebenem střechy roubený objekt. Jižní průčelí je dvojosé s jednoduchou svisle bedněnou lomenicí s dvojicí čtyřdílných okének v patře. Na východní straně je střecha opatřena vikýřem se dvěma sdruženými čtyřdílnými okénky.