dům

Jde o patrovou stavbu na obdélném půdorysu, přízemí je zděné (možná ne v celém rozsahu), omítané hlazenou omítkou, patro je roubené. Střecha je sedlová, “nasazená” na patro asymetricky, na obou stranách výrazně přesahuje přes obvodové zdi a vytváří tak zápraží, na východní straně toto zápraží kryje v celé délce průčelí dřevěnou pavlač, která je posazená na vysazeném přízemí. Hřeben je podélný s komunikací, tzn. v ose sever-jih. Uliční - západní - průčelí je čtyřosé v rytmu os od severu 2-1-1. Okenní otvory jsou obdélné na výšku, rámované jednoduchým deštěním. Okna v nich jsou dřevěná, dvojitá, dvoukřídlá, ven - dovnitř otevíravá, příčlí členěná na dvě poloviny. V druhé ose od jihu je v přízemí dveřní otvor s jednokřídlými dřevěnými rámovými dveřmi s kazetovými výplněmi. Jižní štítové průčelí je dvouosé. Okna jsou totožná s okny v průčelí západním. Štít je od patra oddělen dřevěnou “římsou”. Ve štítě jsou symetricky umístěné dva na výšku obdélné okenní otvory s jednokřídlými okny příčlemi členěnými do řeckého kříže. Štít je obložen břidlicovým obkladem s geometrickými motivy za využití různých odstínů a tvarů šablon. Severní štítové průčelí je s jižním štítovým průčelím zcela totožné vč. shodného motivu obkladu štítu. Východní boční průčelí nebylo v době terénního průzkumu přístupné. V interiéru je téměř jistě třídílná dispozice, podélně dvoutraktová. Stropy lze předpokládat trámové, s prkenným záklopem.