dům

Jedná se o přízemní poloroubenou chalupu (dříve č.p. 127) na obdélném půdorysu se sedlovou střechou, dnes krytou plechovými šablonami (frankfurtské tašky). Jižní - roubená část má obdélná jednoduchá okna, otevíravá ven, která lícují s fasádou, jsou čtyřtabulková, opatřena jednoduchými dřevěnými šambránami s podokenními římsami, které jsou stejně jako okna natřeny bílou barvou. Východní hlavní průčelí je čtyřosé, v jižní roubené části jsou dvě okenní osy. Další osu - přibližně uprostřed - již v jeho zděné části tvoří původní dvoukřídlé dveře. Čtvrtou osu tvoří okno, je opět obdélné a totožné s výše popsanými, nemá šambrány a římsy, je osazeno do vpadlé šambrány. Jižní roubené průčelí má v přízemí 3 okenní osy, nad ním je nově svisle bedněný štít s dvěma okny. Okna jsou obdélná, rozdělená na šest tabulkových dílů, lemována jednoduchou šambránou a jsou umístěna asi uprostřed štítu. K západnímu a severnímu štítovému průčelí jsou přistavěny drobné hospodářské přístavky, u severního průčelí je střecha kůlny téměř vodorovná.