dům

Na levé straně průjezdní komunikace směrem od Liberce. Větší přízemní roubená stavba obdélného půdorysu se sedlovou střechou. Dispoziční řešení komorochlévního typu. K obytné části navazuje větší stodola s rámovou obedněnou konstrukcí. Světnice a síň roubené s trámovým stropem. V zadní části síně široký komín původně otevřený klenutým otvorem do síně. Zadní část síně je dnes zastropena jedním polem segmentové klenby mezi dvěma eliptickými klenebními pasy. Komora a V průčelí zaklenuty segmentovou klenbou, chlév plochostropý. V Z průčelí k síni navazuje do terénu zapuštěný sklep s bedněným patrem, které tvoří krátké kolmé křídlo. Střecha sedlová. Krov hambalkový se střední vaznicí. Průčelí světnice s jednoduchou masivní podstávkou s elipticky tvarovanými překlady. Štít domu a štít stodoly obloženy břidlicí. Okna jednoduchá, dvoudílná, šestitabulková. Na zimu s nandávacími druhými okny, které se zavěšují na okno zvenku.