dům

Řadový obytný dům tvoří severní frontu náměstí Jana z Dražic. Jde o dvoupodlažní objekt s půdorysem podobným písmenu U, zakončen je kombinovanou střechou. Hlavní hmota domu je situována podél uliční čáry, dvojice dvorních křídel pak lemuje parcelu ze západu a východu. Fasáda hlavního průčelí je koncipována symetricky na střední osu. Plocha je prolomena sedmi osami v každém patře, ty jsou na výšku obdélné. Středovou osu v přízemí tvoří segmentově zaklenutý vjezd. Samotná plocha fasády je bohatě členěna architektonickými prvky. Okenní osy v prvním poschodí jsou zaklenutá, nad okny třetí a páté osy jsou trojboké tympanony, tři střední osy jsou uvozeny pilastry s hlavicemi. Nad hlavní římsou jsou patrné štítky s ženskými hlavami. Hlavní římsa je položena na konsole. V šířce třetí a páté osy je ve střeše atiková zídka s nápisem „A anno MDCCCXCVI renov.“ Střední osa v patře je doplněna o vykonzolovanou konstrukci balkónu. V západním průčelí hlavní části domu jsou v obou patrech trojice oken, jedno je i ve štítu. Západní průčelí západního dvorního křídla je bez otvorů.