dům

Řadový nárožní objekt při křížení ulice Arnoštova a Náměstí Jana z Dražic je postaven na lichoběžníkové parcele, zakončen kombinovanou střechou. Hmota domu je v nároží zkosena a doplněna dvoupatrovým arkýřem, střešní hladina je v tomto místě zakončena štíhlou věžičkou. Přízemí objektu převážně tvoří prostorový výkladec, který zasahuje přes nároží do obou fasád. Z ulice Arnoštova je i vstup do obchodní jednotky a vrata do objektu; z náměstí Jana z Dražic tři samostatné výlohy a vstup do obchodní jednotky. Průčelí do Arnoštovy ulice je v patrech členěno čtyřmi okenními osami a do náměstí Jana z Dražic pěti. Nároží má jednu okenní osu a obdélný arkýř tři osy, z každé strany jednu. Plocha parteru je místně členěna pásovou bosáží, jinak je plocha hladká. Jednotlivá podlaží zdobí řada architektonických prvků. V prvním patře okenní otvory lemují šambrány, nad nimi umístěny trojúhelníkové frontony podepřené volutovými konzolami. Pod okny jsou jednoduché parapetní výplně. Vlastní plocha je zdobena pásovou rustikou. V úrovni druhého patra je užito režného cihelného zdiva v kombinaci s rustikovými lizénami. Parapetní pás je malovaný, ohraničený průběžnými římsami. Ve třetím patře jsou plochy vyplněny malbami s alegoriemi. Průběžnými římsami oddělené parapetní pole a pás pod korunní římsou jsou zdobeny vegetabilními motivy s kartušemi. Nárožní dům je ukončen atikou s jednotlivými menšími štíty spojenými atikovou zdí se segmentovými oblouky.