dům

Jednopatrový řadový rodinný dům má sedlovou střechu s hřebenem rovnoběžným s ulicí. Stavba je zakončena sedlovou střechou, která je pokryta původní krytinou typu bobrovka režné barvy. V ploše střechy jsou dva komíny a dva kominické výlezy. Směrem do dvora je střecha prolomena vikýřem, který byl vybudován na začátku 20. let 21. století. Uliční průčelí je v obou podlažích trojosé, vertikálně členěné mírně předstupujícími lizénami přes obě podlaží. Pravá osa uličního průčelí při pohledu z ulice tvoří v přízemí hnědé dřevěné dveře, prostřední okenní otvor a vlevo vrata hnědé barvy s prosklenou horní 1/3. Všechny osy v prvním patře jsou okenní. Všechna okna jsou hnědá, dřevěná, otevíraná dovnitř. Okenní i dveřní otvory jsou lemovány štukovým orámováním. V interiérech jsou patrné stopy po starších stavebních úpravách. Je možné zde sledovat průběh původních nosných zdí, na nichž byl vystavěn dům před rokem 1843. V minulosti došlo ke stavebním úpravám – prosekávání okenních otvorů nebo změně velikosti vrat.