dům

Čtyřpodlažní dům se nachází v historickém jádru města a tvoří západní frontu ulice Arnoštova. Je postaven na lichoběžníkové parcele při uliční čáře, zakončen asymetrickou sedlovou střechou. Přízemí slouží komerčním účelům a v patrech jsou bytové jednotky. Hmota uličního průčelí je na severu doplněna v úrovni druhého nadzemního podlaží o jednopatrový arkýř nesený volutovými konzolami a ve třetím podlaží tvořící balkón. Boční strany arkýře mají jednu okenní osu. Horizontálně dělí hlavní průčelí trojice vlysů, které jsou z obou stran vymezeny profilovanými římsami. Jeden vlys v úrovni parapetní vyzdívky odděluje parter a první patro a druhý ve stejném místě vymezuje druhé a třetí patro domu. Poslední vlys je v úrovni koruny zdiva, kde nad korunní římsou navazuje atika s krajními štíty. Plocha fasády je protnuta v přízemí pěticí os, v prvním patře trojicí a ve vyšších patrech pak čtveřicí os v rytmu 1/2/1. Okenní osy jsou lemovány šambránami a doplněny parapetními římsami a nadokenními římsami, které jsou se šambránou propojeny jednoduchým štukovým polem. Plocha přízemí je obložena kamenem, navazující dvě patra jsou v provedena v režném zdivu a v poslední patro zdobí fresková výzdoba alegorickými výjevy Obchodu a Průmyslu s vegetebilními ornamenty.