dům

Dům s hlavním průčelím k východu svým půdorysem zaujímá podstatnou část pozemku. Areál zahrnuje dům, zalomenou ohradní zeď s vjezdovou branou a dvorek. Na bránu navazuje novodobá nízká pultová stříška, tento přístřešek není předmětem památkové ochrany, stejně jako boční ohradní zeď na jižní straně dvora. Průčelí do Klášterní ulice je dvouštítové. V suterénu jsou malá větrací okénka do sklepa. Přízemí domu je pětiosé (2 okna + 1 dveře + 2 okna) a zcela nečleněné. Výrazně předstupující profilovaná korunní římsa je kryta prejzy a odděluje od přízemí pár téměř totožných štítů. Štíty mají při vnější patě náznak voluty, segmentově probrané boky a v ose okénko. Přibližně v polovině výšky štítu probíhá horizontální římsa, která tak vymezuje horní trojúhelnou část.