dům

Dům byl situován v Komenského ulici ve středu města Blatná a byl orientován štítovým průčelím do náměstí Komenského. Dnes je ulice i námětí Komenského v jiné půdorysné poloze vůči náměstí J. P. Koubka, posunuto zhruba o 100 m severním směrem. Doklad o jeho existenci je na katastrální mapě z roku 1938 – Blatná město růží Dům byl zbořen v 60. – 70. letech 20. století. Dům podlehl výstavbě nového obchodního centra. Jednalo se o přízemní budovu se sedlovou střechou, která byla kryta pálenou bobrovkovou krytinou. Dům byl odsazen od uliční čáry dále do dvora a byl ohraničen v uliční čáře ohradní nízkou zdí, která byla omítnuta. Zděný štít s polokruhovým zakončením byl orientován do přilehlého náměstí. Štítová fasáda byla v přízemí prolomena dvěma okenními otvory a přízemí bylo ukončeno profilovanou korunní římsou. Štít je členěn jednoduchými pilastry a ukončen polokruhovým nástavcem s lemováním po obvodu. Interiér domu plochostropý.