dům

Dům č. ev. 39 je patrový solitérní objekt obdélného půdorysu se sedlovou střechou s přístavbou krytého zádveří s pultovou střechou umístěného na východní okapní straně. Vlastní dům má z kamenného zdiva zděné bíle omítané přízemí. Patro je hrázděné, vnější plášť je pokryt svislým dřevěným bedněním. Svisle jsou dřevěným bedněním pokryty i oba štíty. Povrchová úprava pohledového dřeva je v tmavě hnědé barvě. Stěny jsou prolomeny neosově rozmístěnými pravoúhlými okenními otvory. Ve zděné přízemní části jsou otvory širší a (až na jedno) s vystouplým podokenním parapetem. V patře mají v jižním štítu nadokenní úzkou římsu. Západní okapní stěna je v patře prolomena dřevem pobitými dveřmi přístupnými po jednoramenném schodišti. Severní štítová stěna je v patře doplněna novodobým arkýřem s nohou z dřevěných sbíjených prken. Jižní štítová stěna je prolamována pouze okenními otvory; hřebenový vazný trám je výrazně protažen, pravděpodobně sloužil na upevnění kladky. Střecha je sedlová krytá azbestovým eternitem. U hřebene je zhruba v ose stavby proraženo hranolové zděné komínové těleso.