dům

Zděný omítnutý přízemní dům je postavený na obdélném půdorysu. Zasazený je do terénu. Jihovýchodní průčelí chrání v dolní části sokl. U nároží je pásová bosáž, ve středu stěny je slepé obdélné, na šířku orientované okno. Lemuje ho profilovaná šambrána s hrotovitě rozšířenými rohy a s hlavním klenákem. Horní část stěny pod profilovanou hlavní římsou vymezuje profilovaná římsa, obíhající celý dům. Dvouosá jihozápadní fasáda má v dolní části vysoký sokl z režného lomového kamene. Stěna má z velké míry opadanou omítku, takže je viditelné cihelné zdivo. Na omítce jsou zbytky členění – pásová bosáž u nároží a čtyři pravidelně rozmístěná obdélná pole. V krajním pravém a třetím zprava se nachází obdélný okenní otvor s novodobou dvoukřídlou výplní. Dvouosé severozápadní průčelí má stejný sokl a pozůstatky členění. Sokl je však pouze v pravé části fasády, neboť u levé části je výrazně vyvýšený terén. V pravé ose je novodobé jednokřídlé okno, v levé ose zazděný úzký obdélný okenní otvor, lemovaný vpadlou šambránou. Severovýchodní fasáda má v pravé části okno, k levé straně je přistavěno zděné zádveří. Dům má valbovou střechu, krytou eternitem. V střeše jsou zasazeny dva komíny.