dům č. ev. 21

Areál domu č. e. 21 se nachází ve středu obce severovýchodně od průjezdní komunikace. Na mapách stabilního katastru ze 40. let 19. století se již zakreslen. Lze předpokládat, že pochází z pozdně barokního kulturního horizontu. Patrový dům se sedlovou střechou byl postaven v severovýchodní části parcely. Celý dům stojí na kamenné soklové podestě, jihovýchodní (obytná) část je na podestě roubená, severozápadní (chlévní) část je zděná z opracovaných kvádrů do výšky patra. Patro je vynášeno podstávkou. Nad portálem je letopočet 1803. K areálu náleží zápraží se dvěma kamennými kaskádovitě řazenými nádržemi, které z jedné strany přiléhá k okapní stěně domu. Zápraží zpřístupňuje jednoramennné schodiště. Areál doplňuje i dvojice opěrných zdí vyzděných z pravidelně opracovaných kvádrů, které zpevňují svah jižně a západně od domu.dvojice opěrných zdí vyzděných z pravidelně opracovaných kvádrů, které zpevňují svah jižně a západně od domu.