dům č.p. 30

Objekt je přízemní. obvodové zdivo je kamenné se šíbrováním a nepatrnými zlomky cihel, nad okenními i vstupními otvory jsou vyzděné cihelné záklenky. Uliční průčelí je pětiosé, vstup do domu je vložen do druhé osy zprava (od jihu). Okna jsou obdélná, zasazená do kamenných ostění s uchy, lemovanými páskou a kamennou parapetní římsou. Výplně oken osazené před špaletu a členěné na tři křídla do T jsou novodobé, zřejmě z druhé poloviny 20. století. Vstup je osazen slohově stejným kamenným portálem s obdélným nadsvětlíkem. Vstupní dveře jsou dřevěné, dvoukřídlé, výplňové s kazetami, v horní části doplněnými secesně projmutou trojící listů. Profilovaná klapačka má jednoduchou hlavici a patku. Klika typu Elegant z 20. či 30. let 20. století. Dveře jsou zavěšené na klasicistních kovaných hácích s klasicistními závěsy křížového typu. Omítka fasády je z větší části opadaná, jádro, které zůstalo zachováno, je vápenné, původně byla hladká, přelíčená světlým vápenným pačokem (později červenohnědým nátěrem), druhotně byla opatřena stříkanou strukturální omítkou. Korunní římsa je dřevěná, profilovaná. Dům završuje sedlová střecha krytá eternitovými šablonami, položenými na spodní vrstvu dřevěných štípaných šindelů. Štíty bedněné ze širokých prken. Komínová tělesa z cihel jsou z části nad rovinou střechy odbouraná. Ve dvorním průčelí je u vstupu na dvůr patrné dodatečné připojení zdiva chléva. Ve střední ose je zde v sedlové střeše vysazen drobný dřevěný nakládací vikýřek zastřešený pultovou stříškou, krytou falcovaným plechem.