dům č.p. 31

Objekt je přízemní, obvodové zdivo je kamenné, střední a vrchní část předního štítu, a celé dvorní štítové průčelí, jsou dozděny cihelným zdivem. Štítové průčelí směřující do ulice je v přízemí tříosé, ve štítu jsou prolomena dvě okna. Boční podélné průčelí je pětiosé, vstup do domu je situován uprostřed. Fasády jsou členěné vpadlými lisénovými rámci, vnitřní plochy s hrubší strukturovanou omítkou, lisény jsou hladké. Obdélné okenní otvory s vpadlým hladkým lemováním jsou osazeny dřevěnými špaletovými výplněmi. Vnější výplně otevírané ven jsou trojkřídlé, členěné do T, s kováním vídeňského typu, s kyvnou kličkou na otočné tyči. Vnitřní okna otevíraná dovnitř jsou dvoukřídlá, členěná na dvakrát šest tabulek, uzavíraná na obrtlíky. Vstupní dveře do domu jsou novodobé palubkové, zavěšené do novější trámkové zárubně. Korunní římsa dřevěná, profilovaná, druhotně zaomítnutá. Střecha je sedlová, krytá eternitovými šablonami, položenými na ručně štípané dřevěné šindele. Na severovýchodní části střechy je vysazen mohutný nakládací vikýř zastřešený sedlovou střechou, opět krytý eternitem. Komínové těleso je ve své spodní části obloženo dekorativně skládaným eternitem, s šupinovým krytím a lemy na krajích, v horní části je novodobě přizděno a navýšeno.