Dům s bývalou továrnou J.O.Jech

Stavebně poměrně komplikovaný objekt je pětipodlažní, krytý sedlovou střechou, na rohu valbově zkosenou. Historizující průčelí má horizontální členění výraznými profilovanými kordonovými římsami a konzolkovou korunní římsou, které vynášejí vysokou atiku, rytmizovanou pylony. Hlavní fasáda je desetiosá, kromě říms ji člení i velká prosklená okna ve 3. NP, v místnostech určených k výstavě a prodeji kočárů. Zasklení těchto oken je nepůvodní (velkoplošné výklopné zasklení křídel pod půlkruhovým nadsvětlíkem neodpovídá době vzniku). Hlavní vstup, později rozšířený, je umístěn na hlavní fasádě na 6. ose. Vertikálně fasádu rytmizuje nárožní risalit a završuje bohatě pojednaná atika doplněná balustrádou s vázami, při tupém úhlu nároží (a při krajích fasády) dominují tvarované štítové nástavce. Boční průčelí je pouze čtyřosé, v přízemí jsou dvoje dvoukřídlé dveřnice, kryjící původní vjezdy. Okenice jsou ozdobně zpracovány pobíjením s hvězdicemi. K hlavní fasádě přiléhá nižší dvoupodlažní přístavba s plochou střechou a dřevěnými vraty v přízemí a arkýřovým oknem ve 3. NP (bývalý sklad, přiléhající k sousednímu čp. 303/4 ). Parter v přízemí je opticky zdůrazněn lineární plošnou bosáží. Fasáda 2. - 5. NP je velmi dekorativní, kombinující různé tvary a velikosti oken a využívající oblíbené historizující tvarosloví (girlandy nad pilastry, korintské hlavice). Mezi okny 3. NP a 4. NP jsou pilastry, jednoduché i zdvojené. Nad okny 3. NP jsou s výjimkou nároží kruhové medailony s plastickými reliéfy, jejichž motivy odkazují na funkci domu a rodinnou kovářskou tradici (kladivo a hoblík, kovářský měch, podkova, kleště a kladivo, aj.). Fasádu završuje bohatě zdobená prolamovaná korunní římsa nad 5. NP, na níž navazuje atika střechy.