dům s dvorním objektem

Dům čp. 17 navazuje na západní straně na budovu fary, která je posledním domem na náměstí Republiky, tím je prvním domem na jižní straně ulice G. Casanovy. Jedná se o patrový řadový zděný hladce omítnutý dům pod sedlovou střechou krytou pálenými bobrovkami na husté laťování s dvorním dvoukřídlým zděným hladce omítnutým objektem. Hlavní uliční průčelí domu je čtyřosé (1+1+2 osy), členěné kordonovou a hlavní římsou. Okna jsou dvojitá čtyřkřídlá šestitabulková v líci fasády osazená se šambránou a pásovou podokenní římsou. V přízemí je pouze ve 2. ose stlačeným obloukem zaklenutá brána s vraty, v nichž jsou na pravé straně vrátka. Pod 3. a 4. osou patra je dále novodobá výloha s dveřmi v závětří po pravé straně. Dvorní průčelí v patře pětiosé, v 1. ose dveře vedoucí na terasu, na níž navazuje dvorní dnes se rozpadající objekt. V interiéru průjezd, s částí přízemí zaklenutý, ostatní místnosti plochostropé.