dům (šatlava)

Přízemní dům se sedlovou střechou. Na dům navazuje na jižní straně dvorek, obehnaný z uliční strany ohradní zdí. V jižní části dvorku se nachází novodobá garáž a kolna, v severní části dvorku pletivový plot, na tyto objekty se nevztahuje památková ochrana. Přízemní dům se sedlovou střechou je situován na nároží ulic Česká a Husova. Hlavním severním průčelím se štukově zdobeným štítem se obrací do České ulice. Severní průčelí v přízemí člení dvě okenní osy. Na nárožích se nacházejí bosované pilastry. Sokl naznačuje barva v omítce. Okna v přízemí jsou dvojitá dvoukřídlá ve 2/3 výšky dělená poutcem s vnějšími křídly v líci fasády. Šambrány jsou profilované se štukovým klenákem, parapetní římsy mají konzoly. Okna zdobí štuková suprafenestra se segmentovým obloukem. Hlavní profilovaná římsa odděluje štít. V ose štítu se nachází dřevěné dvojkřídlé okno se segmentovým nadpražím. Parapetní římsa probíhá v délce štítu. Šambrána je profilovaná se štukovým klenákem. Po stranách okna se nacházejí pilastry se štukovými zvířecími hlavami. Nástavec štítu je oddělen profilovanou římsou. V nástavci se nachází kartuš s nápisem „Anno D MDCCCLXXXXIII“ Nad kartuší roztržená archivolta s vázou. Západní hladkou fasádu člení dvě trojice oken, mezi kterými se nacházejí vstupní dveře. Okna jsou včetně šambrán totožná jako v severním průčelí. Vstupní dveře jsou dřevěné dvojkřídlé. V ploše západní fasády na dům navazuje hladká omítaná zeď s dveřmi se segmentovým nadpražím a garážovými vraty. ve východní hladké fasádě se nachází pět oken. První dvě zleva jsou původní dřevěná s mřížemi, zbylá novodobější. Jižně od domu se rozprostírá malý dvorek. Při jižním průčelí domu stojí sklením. Jižní stranu dvora zabírá garáž a sklad. Skleník aní garáž se skladem nejsou součástí KP. Na západní straně dvůr uzavírá zeď s korunou krytou pálenou krytinou, na východě zeď ze smíšeného zdiva s korunou krytou pálenou krytinu. Zeď dále směrem k severu přechází v plot s dřevěnými plaňkami. Tato zeď a podnož plotu slouží jako tarasní zeď vůči níže umístěnému městskému příkopu.