dům U dvou kamenných stolů, U mramorového stolu

Objekt stojí na parcele dvou gotických domů, jejichž dispozice je zachovaná ve sklepích (zástavba zmiňovaná 1377), prošel renesančními (dochované přízemí a první patro) a barokními přestavbami (60. léta 18. stol-atika s řadou soch, úprava nádvoří-patrně dle J.J.Wircha). Fasáda byla do dnešní podoby klasicistně upravena v roce 1820. Mezi lety 1989-91 proběhla rekonstrukce, která odstranila nevhodné zásahy z 2.pol. 20. stol. (výkladní skříně v přízemí). Rozsáhlý čtyřkřídlý městský palác s vnitřním dvorem je situovám v severozápadním rohu Karlova náměstí. Přízemí je členěno pásovou rustikou a je zde osazen výrazný portál a renesančními a barokními prvky. Na asymetrické fasádě je užit vysoký pilastrový řád.