dům U Jelena

Třípatrový třítraktový dům se zastropeným dvorkem v zadní části. Fasáda do Michalské ul.: čtyřosá, osy nepravidelně rozmístěny, přízemí obloženo traventinem, na střední ose půlkruhový novodobý vstup s nadsvětlíkovou mříží, po stranách půlkruhově ukončené moderní výkladce. Patra oddělená římsami, profilovaná hl. římsa, lichoběžný mansardový nástavec se sedlovou zvalbenou střechou. Okna 1.p. s přímými parapetními i nadokenními římsami. Pamětní deska pod 2. oknem vlevo ("Zde žil a 21. listopadu 1870 zemřel K. J. Erben"), mezi 3. a 4. osou půlkruhový výklenek s přímou římsou, v němm sousoší sv. Huberta s jelenem. Okna 2.p. nižší , šambrány s uchy a klenáky. Okna nástavby nová, ve štukové šambráně.