dům U kamenné panny

Řadový třípatrový dům se dvěma dvorními křídly s eklektickým historizujícím uličním průčelím. Parter uličního průčelí je prolomen pravoúhlými vstupy a výkladci a ve třetí ose zleva půlkruhově zaklenutým portálem s profilovanou archivoltou a pilířky ostění s bosovanými klenáky rámovanými lištou flankovaným rustikovanými pilastry s římsovými hlavicemi nesoucími vyloženou profilovanou kordonovou římsu oddělující přízemí od pater. Půlkruhový portál nyní zprostředkovává vstup do obchodních prostor, hlavní komunikační chodba procházející domem na dvůr je aktuálně přístupná novodobým pravoúhlým portálem nacházejícm se v druhé ose zleva. Čtyřosé uliční průčelí v patrech je prolomeno pravoúhlými okenními otvory opatřenými profilovanými šambránami a vyloženými profilovanými parapetními a návojovými římsami. Návojové římsy jsou neseny tvarovanými bohatě reliéfně zdobenými kozolami. Plocha nízkých suprafenester pod návojovými římsami je u oken 1. patra členěna čtvercovými vpadlinami s reliéfními rozetami, okenní otvory 2. patra mají suprafenestry hladké. Pod okenními otvory 2. patra se nachází parapetní výplně členěné obdélnými vpadlinami se středními reliéfními rozetami ukončené ze spodní strany zubořezem. Okenní otvory 3. patra postrádají návojové římsy a suprafenstry, profilované parapetní římsy nesou drobné kozolky. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou. Hlavní budova hloubkově třítraktové dispozice s průchozí chodbou zaklenutou valenou klenbou se styčnými výsečemi dělenou pasy. Střední trakt má při průčelí obchodní prostor s valenou klenbou. Zbytek prostor v přízemí je zaklenut valeně nebo vlaeně s výsečemi. Patra jsou plochostropá. Sklepy jsou zaklenuty gotickými valenými cihlovými klenbami. Tříosé dvorní průčelí domu je hladké, prolomené v přízemí vlevo půlkruhově zaklenutým portálem s kamenným ostěním členěným klenáky spočívajícím na mohutných okopných nábězích. Západní dvoupatrové dvorní křídlo je nezajímavé, opatřené hladkým průčelím prolomeným pravoúhlými okenními otvory rámovanými profilovanými šambránami, průčelí křídla jsou završena profilovanou korunní římsou. Východní jednopatrové dvorní křídlo s přízemím zaklenutým valeně s trojbokými a pětibokými výsečemi člení v patře dvorního průčelí pavlač na dřevěných krakorcích, okenní otvory a vstupy jsou opatřeny kamennými lištovými šambránami a v patře rovněž kamennými profilovanými parapetními římsami. Na západním průčelí východního křídla je v přízemí osazena kamenná deska lichoběžníkového tvaru nesoucí nezřetelný reliéf hlavy čerta, reliéf koruny a sekaný letopočet a nápis v kapitále: M.DCL.XXX/I.G. M/V. B//. Do pravoúhle vybraného jihozápadního dvorního nároží křídla je sekundárně osazena kamenná renesanční karyatida, tzv. Kamenná pana. Na dvoře se nachází studna.