dům U Zlatého kohouta

Dvoupatrový dům s trojicí křídel obrácených do dvora a fasádou do Vejvodovy a Michalské ul. Průčelí do Vejvodovy ul.: tříosé, v přízemí uprostřed půlkruhový vstup, po obou stranách půlkruhem zaklenuté okénko. Kordonová římsa se zubořezem. Okna v 1.p. s nadokenní římsou se zubořezem. Mansardová střecha s vikýřem. Průčelí do Michalské ul.: Hlavní díl fasády a krátké levé křidélko svírající spolu tupý úhel. Hlavní díl fasády-tříosá, parter s výkladci, kordonová římsa se zubořezem, tři okna v každém patře se šambránami a průběžnou podokenní římsou, horní úseky šambrán propojeny páskou, mansardová střecha s 3 vikýři, střední je větší. Levé křidélko - v přízemí pozdně klasicistní vrata. stlačeně zaklenutý nadsvětlík s paprsky, sedlová střecha