dům U Zlatého orla

Dvoutraktová hlavní budova+levé odsazené křídlo+pravé novodobé křídlo+ čtvercová zadní budova. Průčelí do Malého nám.: třípatrové, tříosé, novobarokní parter - výkladec lékárny. lisenové rámce a pilastry v 2. a 3.p, nároží s rustikou, parapety v 1.p. tumbovité, v ostatních zavěšené. Štukové suprafenestry, v 1. a 2. p. s frontony resp. zvlněnými římsami. Domovní znamení císařské koruny nad vchodem lékárny. Atika s vázami po stranách a vikýřový šťít - upraveny při vestavbě obytného podkroví. Dvorní fasády hl. budovy a levého křídla s pavlačemi s rovným podhledem, v patrech nová okna, nové zábradlí a celá pavlač posledního poschodí. Přízemí východního křídla cenná dvojice pozdně gotických portálů s nestejně bohatou profilací.