dům Zdeňka Elgera z Elgenfeldu

Dvojdům obdélného půdorysu s jižním uličním průčelím členěným asymetrickým rizalitem a s východním bočním průčelím s půlkruhovým rizalitem v přízemí a s hranolovým arkýřem v 2. patře. Sokl budovy z režného kamenného zdiva je ukončen římsou. Uliční průčelí člení vystupující vertikální pásy prolomené pravoúhlými okenními otvory s vyloženými profilovanými návojovými římsami v 1. patře zalamovanými, v 2. patře rovnými, s geometrickým dekorem v suprafenestrách a s vyloženými profilovanými parapetními římsami, pod nimiž se nachází obdélné parapetní výplně s pravoúhlými vpadlinami. V parapetních vpadlinách pod okny nejvyššího podlaží se nachází ornamentálně zdobené kruhové tečíky. Průčelí rizalitu svírané dvojicí nárožních pilastrů s římsovými hlavicemi je v přízemí prolomeno pravoúhlým vstupem s šambránou zdobenou čabrakami se střapci se supraportou s geometrickým dekorem završenou vyloženou zalamovanou profilovanou římsou. Pilastry jsou ve spodní části prolomeny půlkruhově zaklenutými nikami, do nichž jsou vloženy dekorativní vázy s květy, výše pilastry člení pravoúhlé vpadliny, do kterých jsou těsně pod hlavicemi vloženy reliéfní věnce. Ke vstupu stoupá jednoramenné kamenné schodiště se zábradlím z železných prutů střídmě zdobeným secesními ornamenty, u vstupu na schodiště počíná zábradlí dvěma hranoly konstruovanými z železných prutů složícími jako nosiče květináčů. Východní boční průčelí výrazně dotváří vystupující hmota poloválcového rizalitu dosahující výše zvýšeného přízemí. Průčelí rizalitu nad soklovou částí z režného kamenníého zdiva člení ornamentálně dekorované polopilíře vymezující pravoúhlé vpadliny s výplní ze skleněných krychlových Falconnier. Na rizalitu završeném bohatě profilovanou římsou se nachází balkon s náročně zdobeným kovovým mřížovým zábradlím parapetu, jehož pruty vybíhají v hranolových kontrukcích smětem nahoru a vynáší skleněnou stříškou na paprsčité železné konstrukci. V 2. patře vystupuje z východního průčelí hranolový arkýř na konkávně projmuté konzole. Průčelí jsou završena vyloženou profilovanou korunní římsou nesoucí valbovou střechu prolomenou nad vstupním rizalitem velkým hranolovým vikýřem. Ohrazení pozemku domu tvoří z uliční strany zídka z režného kamenného zdiva, ze které vyrůstají hranolové cihlové sloupky nesoucí železné mříže z vertikálních prutů se zalamovanými hroty nahože spojené horizontálními pásy, ohrazení je prolomeno sloupkovou bránou. Na západním okraji uliční strany je ohrazení ukončeno garáží nesoucí terasu s mříží identickou jako u oplocení pozemku.