evangelický kostel

Jednolodní stavba obdélného půdorysu s trojbokým presbytářem a hranolovou věží na jihozápadě. Presbytář člení nárožní lizény a trojice úzkých obdélných oken s půlkruhovými záklenky, kryje ho valbová střecha. Loď kostela rytmizují na obou stranách vysoká obdélná okna zakončená půlkruhem. Okna jsou tabulková, v horní části radiálně členěná. Na krajích stěn lodi, v místech s jednotlivými schodišti, jsou menší okenní otvory a v přízemí vstupy s půlkruhovými portály, které jsou však na východní straně druhotně zadělány. Loď je zastřešena valbovou střechou. Celou stavbu obíhá mohutná korunní římsa s dekorativním vlysem. Dalším zdobným prvkem je rámování okenních a dveřních otvorů s profilováním v horní části. Jinak je exteriér kostela pojat velmi stroze. Vespod obíhá kostel kamenný sokl. Na jihozápadní straně je ze své větší části do hmoty lodi zapuštěna vysoká hranolová věž. V jejím přízemí se nachází hlavní vstup do kostela tvořený půlkruhovým portálem, na jehož vrcholu se nachází nápis „Geschenk v Johann Wunderlich in Fleissen N:238“. Vyšší patra věže člení půlkruhová okna, nad nimiž jsou kruhová pole se zbytky ciferníků hodin. Pod korunní římsou věže je pás se čtyřmi drobnými čtvercovými otvory na každé straně. Celou věž zakončuje jehlancová střecha s námětky.