evangelický kostel

Jednolodní obdélná stavba s odsazeným pravoúhlým kněžištěm, a nižšími přístavky po jeho stranách, je charakteristická vysokou hranolovou věží nad západním průčelím. Fasády jsou bohatě zdobené neorenesančními články. Západní průčelí je tříosé se zdůrazněnou střední portálovou osou a zmíněnou věží. Krajní osy tvoří pravoúhlé vstupy, úzká půlkruhově sklenutá okna a kruhová okna. Boční fasády prolamují vysoká a široká půlkruhově sklenutá okna bohatě zdobená články, rámována mělkou pravoúhlou nikou (inspirace tzv. Bramantovým oknem). Dále fasády člení pásová rustika, pilastry ap. Stavbu ukončuje vysazená odstupňovaná římsa zdobená zubořezem. V průčelí je po stranách věže umístěna atika a boční rizality ukončené stanovými stříškami.