evangelický kostel

Kostel stojí na parcele při křižovatce ulic Jiskrova a Mělnická, ve střední části obce. Přístup je z oploceného pozemku, na který se vchází zamřížovanou branou. Kostel je jednolodní obdélná stavba orientovaná k severu, s trojbokým závěrem, krytý sedlovou střechou s valbou nad závěrem a volutovým štítem na jižním průčelí. Střecha je kryta prejzy, štít měděným plechem. Boční fasády jsou prolomeny dvěma segmentově klenutými okny s hladkou šambránou, nároží jsou zaoblena a zvýrazněna lisenovými pásy nesoucími fabionovou římsu. Loď je plochostropá. Kamenná zeď vysoká cca 2,5m ohraničuje pozemek ze dvou stran. Koruna zdi je kryta prejzy. Vstupní brána vpravo od průčelí je rámována dvěma pilíři zakončenými fabionovou římsou a profilovanou čtvercovou deskou uprostřed se sokly dekorativních prvků ( chybí). Předmětem památkové ochrany je kostel, ohradní zeď s branou a pozemky vymezeného areálu.