evangelický kostel

Kostel je drobná jednolodní, bezvěžová neorientovaná stavba s obdélnou lodí orientovanou severojižně, s integrovaným pravoúhle zakončeným obytným prostorem, opatřený sedlovou střechou mezi zděnými štíty, v závěru s nižším valbově zakončeným přístavkem sociálního příslušenství. Zdivo z místní lomové opuky je doplněno cihelnými štíty. Exteriér: Slohově jednotné hladce omítané fasády jsou členěny pouze soklem a korunní římsou. Štíty mají lomený tvar s okosením ve vrcholu, na něž v průčelí navazuje kulisová pilířová zvonička s kalichem ve vrcholu. Osově umístěná vstupní předsíň s valbovým zastřešením je kolem vstupu opatřena širokou archivoltou kolem půlkruhově zakončeného ostění. Původní plasticky členěné dvoukřídlé vstupní dveře jsou opatřeny paprsčitě děleným proskleným nadsvětlíkem. Podélná průčelí s navazující obytnou částí jsou členěna pouze trojicí vysokých půlkruhově zakončených oken s iluzívními šambránami, s dochovanými původními barevnými vitrážemi v kovových, výškově rastrovaných rámech. Vstup do obytné části orientován k východu, do zahrady. Sedlová střecha, podtržená profilovanou korunní římsou obíhající i štíty, je kryta eternitovými šablonami. Barevné řešení poslední úpravy je převážně okrové s bílými doplňky.