bytový dům

Jedná se o nepodsklepený pětipodlažní bytový dům rozdělený do čtyř sekcí. Celkem obsahuje 36 bytových jednotek: 4 bytové jednotky pro 2 osoby o velikosti 26,74 m2 situované v přízemí každé sekce a dále ve čtyřech obytných podlažích celkem 12 bytových jednotek pro 3 osoby o velikosti 34,68 m2 a 20 bytových jednotek pro 4 osoby o velikosti 46,40 m2 (vždy dva byty na patře v každé sekci). V přízemí se dále nachází technické a hospodářské zázemí. Dispozice každé sekce je založena na principu soustředění veškerých instalací ke schodišťovému prostoru, což umožňuje jejich snadnou přístupnost a rovněž absenci vertikálních rozvodů a měřicích přístrojů v bytových jednotkách, kde nebyla využita průmyslově vyráběná bytová jádra. Dům byl vystavěn z různých druhů keramických tvárnic - mnohoděrovaných zdících bloků pro svislé konstrukce, panelů z keramických tvárnic s vloženou armaturou pro konstrukce stropní a nosné příčky byly vyzděny z tenkostěnných keramických tvárnic. Jednotlivé místnosti v bytových jednotkách byly odděleny montovanými sololitovými příčkami a skříňovými stěnami. Dispozice bytů na patře je vždy řešena zrcadlově, přičemž v ose za schodištěm jsou situovány toalety, koupelny a kuchyně. Každá bytová jednotka, kromě těch nejmenších, je opatřena balkónem.