fara

Na hraně svahu k hradební zdi přistavěná jednopatrová budova s valbovou střechou s námětky a s rizalitem hranolové hradební věže na jižním konci západního průčelí. Hlavní průčelí na východ, ke kostelu, je čtyřosé, okna šestitabulková, v přízemí vlevo v 1. ose půlkruhově zaklenutý větší otvor s dřevěnými dveřmi, v přízemí vpravo ve 4. ose obdélný dveřní otvor s ostěním se světlíkem a dřevěnými dveřmi. Osy otvorů v rytmu 1-2-1. Na severu k boční stěně přistavěn patrový přístavek bez otvorů, nad přístavkem pultová střecha. Severní stěna přístavku s trojicí nerovnoměrně k východu osazených os - v ppřízemí v 1. ose okno, ve 3. dveře, v patře v 1. a 2. okno. Jižní (boční) průčelí bez otvorů, ve spodní části šikmo vystupuje zbytek zídky, snad ohrazení hřbitova. Západní průčelí (k silnici) s lizénovým rámem a patrovou římsou nad suterénem; v přízemí u severního průčelí štěrbinový větrák, u rizalitu věže čtvercové okénko čtyřtabulkové v lištovém ostění, výše téměř symetricky dvě obdélná ostění zazděných oken. V patře u rizalitu šířkové obdélné čtyřtabulkové okno v lištovém ostění. V rizalitu věže v patře téměř v ose čtyřtabulkové okno v šířkovém ostění s lištou. na přístavku při severním nároží v přízemí i v patře ležaté okénko.