fara

Jednopatrová zděná stavba na půdorysu L situovaná v rohu náměstí u kostela. Hlavní hmota má vysokou valbovou střechu krytou eternitovými šablonami, komín ukončený kamenným obložením s tvarovanou hlavicí. V přízemí se kratší křídlo otevírá do náměstí dvěma půlkruhovými oblouky arkád sklenutými na hranolové pilíře. Průčelí do náměstí je čtyřosé - pravidelné, boční je dvojosé. Zadní fasáda ( ke kostelu) je pravidelně šestiosá, s přístavkem vstupu. Šambrány oken jsou vesměs pouze iluzívní, na hlavním průčelí a místy do dvora jsou zachovány kamenné parapetní římsy. K dvornímu průčelí přiléhá patrový záchodový přístavek, za ním je jizva po odbouraném hospodářském objektu, do nějž vedl z náměstí půlkruhově zaklenutý průjezd. (zazděno). Fasády jinak člení pouze omítaný sokl a profilovaná podstřešní římsa.