fara

Budova stojí v centru obce, východně od kostela; přízemní stavba z r. 1740. Dřevěná, částečně zděná (materiál z kostela, zbořeno v r. 1739), štuková omítka krémové barvy. Půdorys obdélný, dispozice šířková, chodbou budova člen+na na 2 trakty. Částečně podsklepená (pod středovou chodbou a východní částí budovy sklep s valenou cihlovou klenbou). V přízemí 6 místností, mansarda v půdě. Do mansardy vede dřevěné strmé schodiště, po obou stranách mansardy půda, osvětlená arkýřovými okny. Krov vaznicový. V místnostech zčásti trámové, zčásti rákosové stropy. V průčelí budovy 4 pravoúhlá šestitabulková okna a 2 arkýřová okna ve střeše. Střecha prolomena mansardou se 2 okny. Střecha sedlová. Ve východním, severním a jižním průčelí po dvou přízemních oknech, stejných jako v průčelí západním. Z boků střechy po 1 arkýřovém oknu. Pravoúhlý vchod na dvou kamenných stupních.