fara

Soliterní jednopatrová zděná budova kompaktního hranolového objemu, na vysoké podezdívce ve svahu nad silnicí. Všechna průčelí budovy mají shodné členění – pod přízemím probíhá profilovaná římsa, patro od přízemí odděluje hranolová kordonová římsa, okraje zesilují lizénové rámy a pod střechou probíhá profilovaná korunní římsa. Okna členěná na deset tabulek jsou osazena do fasády hladce, nemají parapety. Jen na vstupním průčelí se uplatnily hladké šambrány. Vstupní průčelí má vpravo dvě okenní osy, vlevo pět, pravé boční průčelí čtyři, do zahrady se budova obrací sedmi osami. Vstup do budovy zajišťuje přístavek s pravoúhlým portálem s lištovým ostěním s ušima a vrcholovým lichoběžným klenákem. Ostění je rámováno pilastry s římsovými hlavicemi, které nesou masivní profilovanou římsu. Na římsu nasedá obdélný nástavec s vpadlým zrcadlem, završený trojúhelnou supraportou. Střecha domu valbová, krytá eternitem, s krovní konstrukcí vaznicového systému.