fara

Situace: severozápadně od kostela v zadhradě, severně od ní bývalý farní dvůr s rozpadajícími se hospodářskými budovami. Jednopatrová zděná budova (smíšené zdivo, hladké omítky) s mansardovou střechou krytou šindelem. Podélné průčelí je symetricky pětiosé, členěné lisenovými rámy. V ose průčelí hlavní vstup s pískovcovým edikulovým portálem: na pozadí bosovaného portálu s půlkruhovým vjezdem vystupují sloupy s vysokými postamenty a volutovými hlavicemi, které nesou zalamované kladí a rozeklaný trojúhelný fronton. Ve vlysu rytý rámec, nad hlavicemi rozetky a v hlavním klenáku reliéfní rozviliny. Vrata dvoukřídlá na líci žaluziově bedněná s pevným nadsvětlíkem vějířově bedněným. Okna v přízemí jsou obdélná, chráněná v dřevěné špaletě kovanou mříží, vnitřní dvojkřídlá, členěná do šesti tabulek. Parapety oken v přízemí i patře jsou pískovcové, zbytky šambrán zachovány pouze v patře, s omítkovými klenáky. Okna v patře původně dvojitá, vnější křídla odstraněna, vnitřní jsou dvojkřídlá, osmitabulková. Hlavní římsa profilovaná, krátký přesah střechy. Boční průčelí jsou trojosá, na zadním průčelí dominuje trojosý rizalit, jež má po pravé straně v rohu ustupujícího křídla vloženo polygonální točité schodiště. V sále 1. patra pozdně barokní nástěnné malby - šest krajinářských scén s figurální stafáží od J. Kramolína (?).