fara

Areál fary se rozkládá v Kostelní ulici severovýchodně od středu města. K patrovému zděnému objektu fary obdélného půdorysu se od severu přimyká krátké kolmé křídlo. Valbovou střechu kryje novodobá betonová krytina červené barvy. Střechu doplňují valbové vikýře. Průčelí s plochami hrubé omítky lemují hladké lizénová rámce. Okenní otvory orámované pískovcovými profilovanými ostěními v přízemí doplňují barokně tvarované mříže. Jižnímu průčelí obrácenému do Kostelní ulice dominuje půlkruhově zakončený štít se sdruženým oknem. Hlavní vstup nacházející se na severním průčelí kryje přístavba verandy s terasou. Objekt hospodářské budovy pocházející z přelomu 18. a 19. století je situovaný severně od fary. Dnešní podoba domu nese stopy úprav a přestaveb z druhé poloviny 20. století. Přízemní zděné budovy půdorysu písmene L kryje sedlová střecha vyskládaná z eternitových šablon. Jižní křídlo má hladké fasády členěné pískovcovými ostěními okenních a dveřních otvorů. Průčelí severního křídla rozdělují jednoduché lizénové rámce. Na obou křídlech jsou patrné utilitární úpravy v podobě menších přístaveb a novodobých otvorů vjezdů do garáží. Velkou část obvodu dvora a někdejší farní zahrady obíhá ohradní zeď s bránou, při které je situovaný kříž.