fara s ohrazením

Budova fary je dvoupodlažní, částečně podsklepenou stavbou vystavěnou nad obdélným půdorysem, s hlavním průčelím orientovaným do ulice T.G.M. a současně i k hlavnímu průčelí farního kostela, který stojí na protější straně téže ulice. Toto hlavní, ke kostelu orientované průčelí, je v přízemí i patře pětiosé. V přízemí je na třetí, prostřední ose, která je zároveň osou průčelí, proražen obdélná hlavní vchod, vymezený, včetně světlíku v nadpraží, prostým kamenným portálem. Dveře jsou dřevěné dvoukřídlé, z ulice k nim předloženo pět schodů. Na všech osách průčelí v přízemí i patře jsou prolomeny obdélné okenní otvory, rámované šambránou. Okna jsou zdvojená, dřevěná dvoukřídlá, vnější jsou osazena v líci stěny, v přízemí je instalovaná vnitřní mříž. Obě kratší boční strany jsou pojednány dvěmi okenními osami s obdélnými okny v přízemí i patře. Všechny okenní otvory jsou shodné jako v průčelí (vč. šambrány a instalace mřížoví). Kolmo a na osu obou bočních stěn se vážou zděné úseky ohradní zdi, jejíž koruna koresponduje s výškou patrové římsy. Ta člení jak fasádu těchto bočních stěn, tak také fasádu obou podélných průčelních stěn. Zadní, do dvora orientovaná průčelní stěna je pojednána třemi osami. Na prostřední ose je proražený obdélný vchod vymezený prostým kamenným portálem, s dřevěnými dvoukřídlými dveřmi. Symetricky podle této osy jsou vedeny i obě postranní okenní osy, které korespondují s druhou a čtvrtou okenní osou protějšího hlavního průčelí. V patře je jižněji položený okenní otvor v síle zdiva zaslepen. Zbývající tři okna, vč. středního okna v patře nad vchodem, jsou zcela shodná s ostatními okny budovy. Nad profilovanou korunní římsou, obíhající celou budovu, je vynesena valbová, bobrovkou krytá střecha.