fara

Jednopatrový dům o sedmi okenních osách, postavený ze smíšeného zdiva, omítnutý hladkou vápennou omítkou okrové barvy, členění bílé. Hlavní průčelí s tříosým mělkým rizalitem, jehož hrany jsou konvexně tvarovány, patro děleno plochou kordonovou římsou, korunní římsa je bohatě profilovaná. Rizalit má na krajích v přízemí lizénové pásy, pokračující v patře v podobě římsy, které jsou pod hlavicí zdobeny rostlinnou štukovou ornamentikou. V nároží je fasáda členěna sdruženými lizénami. Okna osazená v líci jsou rámována šambránami s uchy a podokenními římsami. Pravoúhlý vstup pískovcovým ostěním s uchy, nad ním obdélná pískovcová deska s nápisem kapitálou: „LAPIS FUNDAMENTALIS / POSITUS ANNO 1780 / SVBA : R : D : ANTONIO PSCHOR / PAROCHO HOHENSTADIENSI“, sahající ke kordonové římse a zasazená do štukového rámu, který je v dolní části prodloužen a opatřen dvěma kapkami. Přízemní část fasády kryjí novodobé pískovcové obklady. Dvorní průčelí orientované na jih směrem k bývalým městským hradbám je rytmizováno sedmi okenními osami a členěno bez užití lizénových rámů. Okna osazená v líci jsou jen 3 v patře, 2 jsou zaslepená a ostatní s novodobými výplněmi. Nad vchodem do sklepa je v úrovni kordonové římsy novodobě doplněn balkón. Ve střeše na této straně jsou 3 větrací vikýře. Mansardová valbová střecha je krytá eternitem a nad severním rizalitem obsahuje dva větrací vikýře. Boční průčelí v prvním patře rytmizuje pár slepých okenních otvorů, z nichž ty na východní straně mají šambrány s ušima. Z východní uliční strany je novodobě přistavěna zděná brána s obdélným otvorem a sedlovou stříškou. Ze západní strany v téže formě přistavěna přízemní garáž, která sahá až k dvornímu nároží fary. Hladce omítnutá ohradní zeď vysoká přibližně 3 m vede od jihovýchodní strany hospodářské budovy k jihovýchodnímu nároží fary, kde je proražena obdélným otvorem s dvoukřídlými vraty. Sklep je přístupný z dvorní strany a dělí se do jižní a severní části, které jsou valeně zaklenuté a postavené ze smíšeného zdiva.