horská restaurace Krakonošova krčma, nyní Lebeda

Půdorysně byl objekt navržen ve tvaru kříže, přičemž všechny čelní stěny jsou opatřeny vysokými štíty. Dispozičně je zde umístěna velká vinárna s otevřeným krbem a barem, v jedné boční části se nachází boxy pro uzavřenou společnost, v dalších dvou částech křížové dispozice je kuchyňské a skladovací zázemí vinárny. V otevřeném patře, na vložené dřevěné konstrukci, je vytvořen prostor pro několik dalších návštěvníků vinárny.Střídměji jsou řešeny vnější fasády – v jižní štítové stěně se vstupem do objektu je dominantním prvkem venkovní krb, po jeho obou stranách se v celé ploše štítu nachází prosklené plochy s masívním svislým členěním. Kolem krbu vzniklo venkovní posezení. Západní štít je členěný po celé šířce pásem vedle sebe osazených oken, kolem nich jsou provedeny bílé hrubé omítky, štít je ve stylu lidové chalupy obložen vodorovně kladenými prkny v tmavé barevnosti, severní a východní štítové stěny jsou členěny funkčně, neboť slouží pro zásobování a jako prosvětlení kuchyňského zázemí. Lidovost je ve vnějším výrazu podtržena bohatou zásobou dřevěných polen.