horský hotel Horal

Areál sestává z několika budov, ubytovací části o dvou nestejně vysokých hmotách jsou v čelním průčelí šikmo nakloněny, podélně jsou členěny pásovými lodžiemi. Ubytovací hmoty jsou opatřeny falcovaným měděným plechem. Z nich předstupují hmoty s plochou střechou, které tvoří patrovou podnož. V té levé jsou umístěny sportovní zařízení hotelu, v centrální části je předsazena masívní vstupní markýza, vpravo se nachází třípodlažní odstupňované hmoty restauračních částí objektu, z nichž dominantní je organicky tvarovaná, arkýřovitě předsazená, část, v níž se nachází vinárna. Zadní část objektu je pojata velmi originálním způsobem, jednotlivá patra jsou předsazena, takže vytváří strukturovanou hmotu ozvláštněnou vloženými tělesy kanelovanými, obloukově tvarovanými schodišťovými trakty. Ojedinělým způsobem byly pojaty interiéry s recepcí, restauracemi a vinárnou. Dominantním prvkem je točité schodiště v centrální části otevřeného prostoru, uprostřed je umístěno skleněné válcovité těleso, po obvodu schodiště se nachází skleněná stěna. Skleněné tvary se skládají z kouřově zbarvených trubek poskládaných těsně vedle sebe. V restaurační části je střední válec zakončen subtilní kovovou plastikou vznášející se ženy. Schodiště je obehnáno kovanou mříží s nepravidelně rozmístěnými abstraktními motivy. Interiéry byly okolo r. 2006 poničeny oblíbenými motivy vodorovně kladených dřevěných obkladů imitujících opět roubení.