hospodářská budova

Jde o zděný a omítnutý přízemní objekt, jehož základní půdorys tvaru písmene L je v několika částech rozšířený. Část severovýchodně od správní budovy má jihozápadní průčelí desetiosé. Úsek s osami první až pátou zleva oproti zbytku fasády předstupuje. V osách první a druhé zleva je obdélné dvoukřídlé okno ve špaletě, zabezpečené vnější mříží. Stěna kolem levého z nich lehce předstupuje. V ose třetí zleva jsou umístěny novodobé dvoukřídlé dveře s proskleným zamřížovaným hořejškem a užším levým křídlem. Úsek s dalšími dvěma osami opět mírně vystupuje, nachází se v nich podobné okno jako v osách první a druhé zleva. Pravé z nich je umístěné v obdélné nice sahající až k zemi. Nad těmito dvěma osami se zvedá trojúhelný štít, v němž jsou v hluboké špaletě velké obdélné dřevěné podávací dveře. Před nimi je plošina, po stranách s náznakem zábradlí. Směrem doprava pokračuje pět stejných oken jako v levé části, krajní osa opět mírně předstupuje. Severozápadní fasáda je dvouosá, s obdobnými okny jako na jihozápadě. Severovýchodní průčelí má uprostřed pravé části tři menší okna ve špaletě, zabezpečená vnější mříží. Vpravo a vlevo od oken je stěna plná. Levá část – podobně jako na protější straně – ustupuje. Vpravo od tohoto ústupku je, tak jako na jihozápadní straně, nika se stejným oknem. Taková okna se nachází rovněž ve všech čtyřech osách ustupujícího úseku objektu. Jihovýchodní stěna je bez otvorů. Na levé straně severovýchodního průčelí se napojuje výrazně ustupující, stejně vysoká část. V její severovýchodní stěně jsou tři stejná okna jako v levých osách téhož průčelí hlavní části. Druhé křídlo objektu se napojuje v pravém úhlu u jižního nároží. Tvoří ho dva úseky – obdélný a na něj navazující čtvercový. Obdélná část má na severozápadní straně na přízemí navazující předsunuté polopatro, kryté svislým prkenným bedněním a nesené třemi dřevěnými trámy. V přízemí je levá část bez otvorů, následují novodobá vrata do garáže, dvě okna obdobná jako na prvním křídle a vpravo pak zděný přístavek s dveřmi a velkým dvoukřídlým oknem. Severovýchodní strana je viditelná pouze zčásti, zakončuje je ji lichoběžníkový štít bez otvorů. Jihovýchodní průčelí je pětiosé, ve všech osách jsou stejná okna jako na většině objektu. Střední dvouosý úsek vymezuje lizénový rám. Také druhá štítová strana je zčásti zakrytá, a to čtvercovou přístavbou, viditelný úsek je bez otvorů. Čtvercová přístavba je rovněž přízemní, avšak vyšší. Na jihovýchodní straně je přístavba spojená s křídlem úsekem s dvěma okny, který je stejně vysoký jako křídlo a tudíž nižší než přístavba. Jihovýchodní průčelí přístavby má na pravé straně dvoukřídlé obdélné okno, pod hlavní římsou je vodorovná lizéna, obíhající i ostatní strany. V jihozápadní stěně jsou dvě okna s poutcem oddělenou horní částí. Křídlo severovýchodně od správní budovy má valbové střechy, kolmo napojené křídlo polovalbovou střechu a čtvercová přístavba valbovou střechu. Krytinou jsou pozinkované plechové šablony.