hospodářská budova I.

Hospodářská budova s pořadovým číslem jedna přiléhá k jihovýchodní štítové stěně sýpky se zdobným štítem. Objekt je výrazně obdélného půdorysu se sedlovou střechou krytou taškovou krytinou. Hřeben střechy rovnoběžný s ulicí je nižší než na dominantní zmíněné sýpce. Objekt je rozdělen protipožární stěnou zhruba ve své polovině na dva hospodářské provozy. Zděné stěny nejsou prolamovány směrem do ulice okenními ani jinými otvory. Zdobným prvkem je profilovaná korunní římsa. Směrem do dvora je střešní rovina prolomena volskými oky a dvěma zděnými vikýři se sedlovou stříškou vždy v každé oddělené části je jeden. Tyto vikáře mají jeden obdélný nakládací otvor. Západní vikýř je postaven nad úrovní korunní římsy, východní je do korunní římsy zapuštěn. Směrem do dvora je interiér otevřen pravděpodobně dvěma na výšku obdélnými vstupními otvory bez výplně. Celý objekt byl omítnutý, do dnešní doby se omítka dochovala v torzálním stavu. Z vystupujících cihel jsou zřetelné zazděné obdélné, stlačeným obloukem zaklenuté, okenní otvory.