hospodářská budova II.

Hospodářská budova s pořadovým číslem dva je umístěna na severovýchodním nároží areálu. Navazuje na hospodářskou budovu jedna a s objektem sýpky dohromady tvoří celou areálovou severní frontu. Dům stojí na obdélném půdorysu, má dvě nadzemní podlaží zakončené průběžnou, masívní, profilovanou římsou. Střecha je sedlová s polovalbou na východní straně. Krytinu tvoří degradovaná pálená krytina. Štítová strana objektu je dvouosá. V přízemí je zřetelná zazděná dvojice obdélných okenních otvorů. Osově nad nimi v patře jsou dvě obdélná okna bez výplně, v současnosti (2022) zazděná. Štít nad korunní římsou je opatřen dvojicí kruhových otvorů vedoucích do podkroví. Uliční průčelí má dvě zazděná okna v patře vlevo, na pravé straně je dvojice neosově rozmístěných okenních otvorů s mříží. V přízemí vystupuje v degradované omítce tvar dalšího obdélného okenního otvoru. Směrem do dvora je objekt v obou podlažích pětiosý. V prostřední ose v přízemí je vstup přes širší otvor se segmentovým záklenkem. Otvory měly dvojité okenní výplně dovnitř a ven otevíravé. Do dnešní doby se nedochovaly. Omítka je torzálně dochovaná, hladká se světle žlutým nátěrem.