hospodářská budova II.

Hospodářská budova II. je přízemní zděný omítnutý objekt na obdélném půdorysu. Na jihovýchodě se k němu v ose napojuje další hospodářská budova (III.). Pětiosé severovýchodní průčelí má v dolní části vysoký sokl s hrubou omítkou. U pravého nároží je svislá lizéna, na níž se napojuje vodorovná pod střechou – spolu vytvářejí neúplný lizénový rám. V ose první zprava jsou jednokřídlé dřevěné dveře, v dalších dvou osách pak obdélné okenní otvory, zabezpečené mříží. V ose čtvrté zprava jsou jednokřídlé dřevěné dveře, v ose páté zprava (tj. levé krajní) dveře další. Jsou jednokřídlé dřevěné, rozdělené silnými příčlemi do dvojitého kříže. Severozápadní fasáda je zakončená lichoběžníkovým štítem, lemovaným širokou plochou římsou. Budova je na této straně podepřena mohutným vysokým opěrákem, sahajícím až do poloviny výšky štítu. Na levé straně průčelí se nachází obdélný okenní otvor, opatřený mříží. Fasáda je zde – stejně jako na severovýchodní straně – provedená v hladké omítce. Hrubě omítnuté jihozápadní průčelí má v dolní části nízký sokl. Ve stěně jsou pravidelně rozmístěná tři obdélná okna, zabezpečená mříží a u styku objektu s hospodářskou budovou III. je přidáno ještě okno čtvrté. Okenní otvory v osách druhé a třetí zleva mají zazděnou dolní část. Stěnu ukončuje profilovaná hlavní římsa. Budova má polovalbovou střechu, na severovýchodní straně krytou bobrovkami, na jihozápadní pak drážkovými taškami. Na severovýchodní straně se ve střeše nacházejí tři výlezy.