hospodářská budova VI.

Hospodářská budova VI. je přízemní zděný objekt na obdélném půdorysu. Stojí mezi dalšími dvěma hospodářskými budovami – na jihu se na něj v ose napojuje o něco nižší budova V. a na západě pak kolmo situovaná budova VII. Západní průčelí je dvouosé. Na pravé straně se nachází obdélný, na šířku orientovaný okenní otvor, zabezpečený mříží. Zhruba uprostřed je pak velký obdélný otvor pro vrata. V severní fasádě jsou dva zamřížované okenní otvory. Objekt má sedlovou střechu, krytou bobrovkami. Vzhledem k tomu, že vedle stojící hospodářská budova VII. má nižší hřeben střechy, je na severním konci – u napojení obou střech - snížena i střecha hospodářské budovy VI. Na západní straně jsou ve střeše pravidelně rozmístěné čtyři výlezy.