hospodářská budova VII.

Hospodářská budova VII. je přízemní zděný omítnutý objekt na obdélném půdorysu. Na obou stranách se k objektu v ose napojují další hospodářské budovy - na východě hospodářská budova VI. a na západě hospodářská budova VIII. Západní průčelí má v dolní části vysoký sokl s hrubou omítkou. Jednotlivé otvory jsou různého provedení a rozmístěné nepravidelně. V ose první zprava je dveřní otvor, v němž jsou dvoukřídlá prkenná vrata svlakové konstrukce. V další ose je obdélný, na šířku orientovaný okenní otvor v ostění, zabezpečený je mříží. V ose třetí zprava je vstupní portál s ušima a kapkou, v následující ose čtvercové okno s výplní ze skleněných cihel. Vpravo od tohoto okna je západní stěna vyvýšena do vikýře, v jehož přední stěně je velký obdélný podávací otvor, sahající svou dolní polovinou do stěny budovy. Vikýř má valbovou střechu, krytou bobrovkami. V ose západního průčelí páté zprava jsou novodobé dveře v obdélném otvoru, ve vedlejší ose pak obdélný, na šířku orientovaný otvor s ostěním, dnes vyplněný skleněnými cihlami a z malé části zazděný. Vlevo od tohoto okna se nachází poměrně široký přístavek, o něco nižší, než je vlastní hospodářská budova. Pravá boční stěna přístavku je bez otvorů. Střední stěna má u obou nároží lizénu, uprostřed stěny je obdélné okno, rozdělené dvěma vodorovnými a dvěma svislými příčlemi. Přístavek má pultovou střechu, krytou drážkovými taškami. Vlevo od přístavku je obdélný dveřní otvor a v poslední ose pak na šířku orientovaný obdélný otvor okenní. Mezi těmito dvěma osami podpírá stěnu budovy šikmý opěrák, sahající až pod střechu. V severním průčelí je otvorů méně – jsou ve střední a pravé části budovy. Jde o malé obdélné, na šířku orientované otvory – dva ve střední části (levý je situován velmi nízko, pravý, zabezpečený mříží, je výše) a dva větší v části pravé. Budova má sedlovou střechu, krytou bobrovkami a na severní straně zčásti drážkovými taškami. Na jižní straně jsou ve střeše tři výlezy.