hospodářské stavení

Naproti obytnému stavení stojí jednoduché hospodářské stavení o půdorysu ve tvaru písmene L. Stavba je zděná (v zastropení s použitím kuláčů a mazaniny), omítnutá, bez štukové dekorace, s nepravidelně rozmístěnými okenními a dveřními otvory. Sedlovou střechu se třemi dřevěnými vikýřky z obou stran kryje břidlicová krytina. Nejcennější součástí usedlosti (západně od obytné budovy) je stavba výměnku s dřevěnou konstrukcí s prkenným obložením na vysoké kamenné podezdívce, s pavláčkou, s dekorativně pojatými podstávkami, bohatě členěnou lomenicí a vyřezávanými prvky a detaily. Sedlovou střechu výměnku kryjí šindele. Jednoprostorovou místnost uzavírá trámový záklopový strop. Na severní straně pozemku zahrady zůstala zachována ohradní zeď z lomového kamene, opatřená omítkou a krytá kamennými deskami. Severovýchodně v blízkosti obytného stavení je vjezdová pilířová brána. Pozemek zahrady ohrazuje plaňkový plot s dřevěnou brankou na severovýchodní straně. Jihozápadním směrem v blízkosti výměnku stojí mohutná tarasní zeď vystavěná z lomového kamene.