hospodářský dvůr

Areál bývalého hospodářského dvora je situován jižně od zámku, naproti hlavnímu vstupu do zámeckého areálu. Severní uliční stranu dvora tvoří patrový podélně orientovaný dům se sedlovou na koncích zvalbenou střechou. K jeho severozápadnímu nároží přiléhá segmentově sklenutá vjezdová brána ukončená rovnou římsou. Západní a východní strany hospodářského dvora ohraničují budovy bývalých chlévů. Na jižním konci dvora stojí stodola v havarijním stavu. Předmětem ochrany je obytný dům - stavba a pozemky č. par. 235/1, 236, chlév I. - stavba a pozemek č. par. 231, chlév II. - stavba a pozemek č. par. 234, brána, ohradní zeď a pozemky dvora - č. par. 235/1. Pozemek uvnitř dvora č. parc. 235/4 nebyl uveden v prohlášení za kulturní památku.